Mariken van Nimwegen concert

Marieke! Een moderne muzikale vertelvoorstelling

Op zondagmiddag 30 september verzorgt Drumfanfare Michaël op een Passion-achtige manier een moderne versie van Mariken van Nimwegen in een muzikale vertelvoorstelling. De combinatie van instrumentale ondersteuning van het verhaal, theater en zang zorgen voor een bijzondere ervaring. Laat u verrassen! Het concert vindt plaats in het Openluchttheater Goffert Nijmegen.

Het meest belangrijke en meest vertelde Nijmeegse verhaal is vanzelfsprekend Mariken van Nimwegen. In 2018 bestaat de oudst bekende druk van dit tijdloze verhaal 500 jaar. Het verhaal is voor deze gelegenheid herschreven door Paul Groos in een versie anno 2018. Marieke mag voor het eerst naar de zomerfeesten in Nijmegen, laat zich te veel gaan en wordt verleid door loverboy Moenen. Via Moenen komt ze via drank en drugs terecht in de gedwongen prostitutie in Amsterdam. Marieke wil nog eenmaal Nijmegen zien en ziet daar ook meteen het licht. In Nijmegen wordt ze door Moenen van de Stevenstoren gegooid maar wordt op miraculeuze wijze gered.

Datum: 30 september 2018

Tijd: 13.30 uur inloop, 14.00 uur start concert

Locatie: Openluchttheater Goffert (www.oltgoffert.nl)

Entree: €7,50 (kinderen t/m 16 jaar gratis). Kaartverkoop bij de deur.

Aankondiging Mariken van Nimwegen concert