Drumfanfare Michaël heeft door de jaren heen continu uitstekende prestaties neergezet. Zo is DFM de laatste 10 jaar veelvuldig Nederlands Kampioen in de hoogste divisie van de KNFM geworden. Een score van minimaal 85 punten tijdens concoursen is eerder regel dan uitzondering. Daarnaast trad het korps op voor enthousiast publiek tijdens goed bezochte taptoes in bijvoorbeeld het Zuid-Duitse Ellwangen, het Belgische Roesselaere en het limburgse Roermond. Ook op diverse streetparades gooide de drumfanfare hoge ogen.

Tenslotte nam DFM deel aan de laatste drie edities van het Wereld Muziek Concours in Kerkrade, het officieuze wereldkampioenschap voor korpsmuziek. Naast deze van een drumfanfare te verwachten activiteiten verzorgt het korps jaarlijks een concert. In 2013 werden er nummers gespeeld met het thema “Oorlog en Vrede” wat een diepe indruk achterliet op het publiek. Het jubileumconcert in 2014 stond in het teken van “Night of the Proms” en in 2015 werd er een concert gegeven in Winterse sferen tijdens “Michaëls Winter Wonderland”.

Jubileumconcert Night of the Proms (april 2014)